Aardappelrecept: aardappelsalade met Griekse yoghurt en feta
Aardappels. Wie houdt er niet van? Ze zijn voedzaam, rijk aan vitamines en je kunt er alle kanten mee op. Koken, bakken, poffen, stamppot, puree, frites, salades… ieder z’n aardappel. In deze rubriek delen wij ons favoriete aardappelgerecht. Leuk om thuis ook eens te proberen. ? Deze maand het recept van Paula: aardappelsalade met Griekse yoghurt en feta. Lekker fris, eenvoudig te bereiden en supersnel klaar. Voor de vleesliefhebber… ook lekker bij de BBQ!
Ingrediënten (4 personen)
- 600 gram Gaya (of andere vastkokende aardappel)
- 1 rode ui
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels oregano
- Grove hand peterselie
- 4 eetlepels pitloze zwarte olijven
- 100 gram Griekse Yoghurt
- 100 gram feta
- Peper en zout
Bereiding frisse aardappelsalade
- Was de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar.
- Snijd de olijven in stukjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Spoel de peterselie en snijd deze grof. Pers de citroen. Verkruimel de feta.
- Doe de aardappelen in een grote kom, meng deze met de Griekse yoghurt, feta, olijven en uit. Breng op smaak met citroensap, peter en zout. Werk de frisse aardappelsalade af met oregano.
Zo eenvoudig kan lekker zijn. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, geen zin om uitgebreid te koken maar toch iets voedzaams op tafel wilt zetten. Zelf eet ik deze salade het liefste in de zomer. Voor de vleesliefhebber, aanrader voor bij de BBQ.
Tip: na een dagje in de koelkast, smaakt hij nog lekkerder.