Aardappelrecept: gepofte aardappel met bacon en créme fraiche
In de rubriek Recepten delen wij een lekker aardappelrecept van één van onze medewerkers. Deze maand is Jan-Pieter aan de beurt. Hij kiest voor de gepofte aardappel. Lekker als bijgerecht bij een karbonade met broccoli, maar ook prima als lunch met bijvoorbeeld een frisse salade. Gezond, lekker en voedzaam!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote kruimige aardappels
- 12 plakjes bacon
- 200 gram crème fraiche
- 2 flinke handen geraspte kaas
- 4 lente uitjes
- 2 eetlepels verse bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding gepofte aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de aardappels, dep ze goed en wikkel ze in de aluminiumfolie. Pof de aardappels in het midden van de oven gedurende zo’n 60 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en zet deze even aan de kant.
- Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes bacon totdat ze lekker krokant zijn. Breek de bacon daarna in stukjes.
- Haal de aardappels, als ze klaar zijn, direct uit de folie. Snijd ze in de lengte door en laat ze een beetje afkoelen.
- Schep de aardappels voorzichtig leeg met een lepel en zorg daarbij dat de schillen in tact blijven. Het vruchtvlees van de aardappelen bewaar je in een kom
- Zet de aardappelschillen zo’n 10 minuten terug in de oven zodat ze lekker knapperig worden.
- Meng ondertussen het aardappelkruim samen met de crème fraîche, lente-uitjes, bieslook, bacon snippers, geraspte kaas en wat peper en zout naar smaak door elkaar.
- Haal de aardappelschillen uit de oven en vul ze vervolgens met de aardappelpuree.
- Zet de gepofte aardappels met bacon en crème fraîche wederom zo’n 15 minturen terug in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
Eet smakelijk!